Type Product
Geschikt voor
Schoenmaat
Materiaal
Kleur
Compressie
Hoogte
Prijs
Levertijd
Korting

Sockwell

alle producten van Sockwell

Sockwell is een Amerikaans merk dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. De compressiekousen worden met state-of-the-art productie technieken vervaardigd in Amerikaanse molens. Sockwell heeft een eigen stijl ontwikkeld van friss, hippe en tijdloze dessins. Het hele productieproces helpt mensen aan het werk en ondersteunt lokale economieën. Ook biedt Sockwell lokale schapenherders om een markt voor wol te creëren, waarin Merino schapen vrij kunnen grazen. Dit levert ook nog eens de mooiste en zachtste wol op.

Compressie maten

Sockwell heeft compressiekousen van twee verschillende compressie klassen. U kunt kiezen tussen Klasse 1 (15-20 mmHg) en klasse 2 (20-30 mmHg). MmHg staat voor millimeter kwikdruk en is een eenheid voor het meten van mate van druk. Deze klassen geven dus aan hoeveel druk een bepaalde kous geeft. Een hogere mmHg waarde betekent een hogere druk op de kuit. Deze druk is goed voor het verbeteren van bloedcirculatie en het verkleinen van de spataders. Daarnaast is het ook goed voor versterken van de spieren en het voorkomen van opzwelling.

Steunkousen klasse 1

De compressiekousen van Klasse 1 hebben een middelmatige sterkte en voeren dus minder druk uit. Deze zijn vooral bedoeld om eventuele klachten te voorkomen en lichte klachten te verminderen.

Steunkousen klasse 2

Deze compressiekousen zijn sterker dan gemiddeld en dan ook vooral bedoeld om ergere klachten te voorkomen en te zorgen dat het loopcomfort weer vergroot wordt. De kousen kunnen worden gebruikt bij medische klachten.

Steunkousen relaxed fit

Deze compressiekousen van Sockwell helpen u om goed de dag door te komen zonder last te krijgen van pijnlijke voeten of benen. De naam zegt het al, de kousen zitten erg comfortabel en hebben weinig of geen vervelende naden.