Beste Steunzolen

Welke type zolen zoekt u?

Steunzolen

Een steunzool dient om uw voet te ondersteunen en daarmee vervelende klachten aan uw voeten, benen en rug weg te nemen. Het verschil met andere soorten zolen is het feit dat de steunzool vaak steviger is, omdat deze een sterk corrigerende functie heeft.

Inlegzolen

Inlegzooltjes bieden geen extra ondersteuning, maar verhogen wel het loopcomfort of gaan een eventuele klacht tegen. Bij activiteiten als wandelen, fietsen en andere sporten kunnen inlegzolen net dat beetje extra loopcomfort bieden.


Voetbedden

Een voetbed is nog een gradatie sterker dan een steunzool. Voetbedden houden de voeten in de juiste stand en gaan hierdoor klachten aan bijvoorbeeld de knie of de rug tegen. Bovendien is er kans dat uw klachten geheel verholpen kunnen worden door het juiste voetbed aan te schaffen.

Gelzolen

Een gelzool is er vooral op gericht om uw voet te ontlasten. Gelzolen zijn handig in gebruik doordat deze zacht en flexibel zijn, wat ervoor zorgt dat deze zolen geschikt zijn voor vrijwel iedere soort schoen. De gelzool werkt daarnaast schokabsorberend, waardoor klachten aan de onderkant van de voet worden tegengegaan.

Welke klachten heeft u?

Hielspoor

Hielspoor (Fasciitis Plantaris) uit zich in de vorm van hevige pijn onder aan de hiel. Het letsel ontstaat door overbelasting van de hielen en voeten. De overbelasting veroorzaakt een niet-bacteriele ontsteking aan het peesblad op de aanhechting van het hielbeen.

Platvoeten

Platvoeten (Pes Planus) kunnen aangeboren afwijkingen zijn, maar het is ook mogelijk dat de voet en de enkel naar binnen zakken bij het lopen als gevolg van overpronatie. Platvoeten kenmerken zich door pijn aan de voet, knie en rug.


Overpronatie

Overpronatie is een veelvoorkomende klacht. Bij mensen met last van overpronatie staan de voeten en enkels altijd gebogen in plaats van recht. Doorgezakte voeten kunnen zorgen voor verschillende blessures aan de voeten en enkels.


Beenlengteverschil

Beenlengteverschil is een veelvoorkomende klacht. Een van de benen is hierbij korter, waardoor klachten aan de heup of rug en zelfs doorgezakte voeten kunnen ontstaan. Wanneer het verschil minder dan 2 centimeter betreft, kan dit eenvoudig worden verholpen met een inlegzooltje of hielkussen.

Rugpijn

Pijn aan de rug is één van de meest voorkomende lichamelijke klachten. Wat men echter vaak niet beseft is het feit dat rugpijn in veel gevallen veroorzaakt wordt door een verkeerde stand van de voeten. Een slechte lichaamshouding is de meest voorkomende oorzaak van rugpijn. Die slechte lichaamshouding is vaak echter een gevolg van een verkeerde stand van de voeten: overpronatie. De rugspieren draaien hierdoor overuren en voelen pijnlijk en vermoeid aan.

Likdoorns

Deze eeltplekken vormen zich als een kegel en prikken met het puntje in de huid. Overmatige druk en wrijving zijn de belangrijkste oorzaken van likdoorns. Het doorzakken van de wreef en middenvoetsbeentjes vormen de aanleiding hiervoor. Gelzooltjes kunnen de wreef en middenvoet ondersteunen, waardoor u minder of geen last meer zult ervaren van de likdoorns.


Shin splints

Pijn aan de schenen wordt vaak veroorzaakt door overbelasting van de scheenbeenspier. Aan de binnenzijde van het scheenbeen ontstaat hierdoor een felle pijn. Shin splints kunnen worden veroorzaakt door overpronatie, aangezien de enkels hierbij naar binnen bewegen in plaats van recht staan en voor extra spanning op de op de spieren zorgen.Vermoeide benen

Veel mensen hebben last van pijn en vermoeidheid in de benen. Zowel bij oude als jonge mensen komt deze klacht regelmatig voor. De benen voelen hierbij zwaar en stijf aan, waarbij ook pijn in de kuit kan worden gevoeld. Ook bij vermoeide benen kan de pijn een oorzaak zijn van overpronatie.
Verzekering

Vergoeding zorgverzekering

Bij bepaalde verzekeringen is het mogelijk om de kosten voor uw steunzolen of inlegzolen te declareren. De regels hiervoor zijn echter niet bij iedere verzekeraar hetzelfde, waardoor wij u hier helaas geen advies over kunnen geven.

Bent u dus benieuwd of uw verzekeraar uw steun- of inlegzolen vergoed? Vraag dit dan zelf bij uw verzekeraar na. Wij hebben deze informatie niet.

Heeft u een voorkeur voor een specifiek merk?

Voor gelzolen van hoge kwaliteit en een snelle vermindering van uw klachten bent u bij Bama aan het juiste adres. Bama biedt ook een aantal speciale gelzolen voor teenslippers of pumps aan.

Eén van de A-merken op het gebied van steun- en inlegzolen is Coimbra. Dit merk heeft daarnaast ook hielkussens vervaardigd uit plantaardig geplooid leer zonder chemische behandeling.

Het Duitse Sunbed is gespecialiseerd in voetbedden. De voetbedden van dit merk zijn van hoogwaardige kwaliteit en verhelpen of verminderen verschillende soorten klachten.

Het uitgebreide assortiment steunzolen van RL bestaat uit suède, kunststof en zelfs badstoffen zooltjes van hoge kwaliteit. De steunzolen van RL zijn er voor verschillende klachten.

Het Italiaanse Movi heeft gelzolen in het assortiment welke extra comfort en dempingsvermogen bieden aan de voeten tijdens het sporten. Ook bieden zij verlichting voor bijvoorbeeld hielspoor.

Compressiekousen kunnen uw lichaam ondersteunen wanneer u veel last heeft van bepaalde klachten. Sockwell heeft een mooie collectie compressiekousen van Merino schapenwol.

Mysole is dé specialist op het gebied van inlegzolen. Los uw voetklachten eenvoudig op of verleng de levensduur van uw schoen met de producten van Mysole.

Superfeet richt zich op het verbeteren van uw loopcomfort en het verminderen van gezondheidsklachten rondom de voet. Het merk biedt hier fijne steun- en inlegzolen voor.

Onze best verkochte producten: